Piešťany vyhrali na ľade Skalice 3:0, rozhodne sa v Piešťanoch

18.03.2013 Celý región

Skalica 17. marca (TASR) - Vypredaná Hant Aréna v Skalici videla od začiatku rýchly a bojovný hokej. Domáci sa dostávali viac do šancí a najlepšiu mal Pálffy, ale brankár Tomek ju spoľahlivo vykryl.

Udrelo však na druhej strane, keď Mertel prekvapil Lipovského v skalickej bránke a otvoril skóre. V závere tretiny mali domáci výhodu presilovej hry 5:3, ale gól z nej nevyťažili.

HK 36 Skalica - ŠHK 37 Piešťany 0:3 (0:1, 0:1, 0:1)
Góly: 7. Mertel (Chylo, Urban), 28. S. Saliji (Haring, Melichárek), 43. Melichárek (Saliji).
Rozhodovali: Baluška - J. Konc Tvrdoň, Výleta,
vylúčení: 4:3
4057 divákov.

Zostavy:

Skalica: M. Lipovský - L. Kozák, I. Jankovič, Vyrůbalík, Trška, Barák, Bobček, Srnec, Beňa - Pálffy, R. Školiak, Klejna - Lažo, Stieler, Martin Sloboda - Kutálek, Holovič, Šátek - Bezúch, J. Jurík

Piešťany: Tomek - Brňák, Škadra, R. Filip, Drgoň, A. Hruška, V. Urban, Bučka, A. Kolník - S. Saliji, V. Nemec, T. Melichárek - H. Ručkay, Peško, J. Ručkay - Chylo, Mertel, Stupka - Šišovský, M. Toman, Haring


Do 2. tretiny nastúpili hostia s výhodou presilovej hry, ale v podstate bránku domácich vážnejšie neohrozili. Obe mužstvá v týchto minútach predvádzali hru plnú nepresností a bez výraznejších gólových šancí. Prišla 28. minúta a Samir Saliji prudkou strelou od kruhu na vhadzovanie dostal hostí do dvojgólového vedenia. V závere tretiny došlo k zraneniu Haringa, ktorého museli odviezť na nosidlách.

Na začiatku 3. tretiny mali domáci viac z hry, vytvorili si tlak, ale pred bránkou súpera sa nevedeli presadiť. Hostia aj v tejto tretine predviedli, čo je to zužitkovať z minima maximum a gólom Melichárka zvýšili na 3:0. V závere tretiny, keď sa Skaličania snažili streliť aspoň čestný gól, hostia sa už ubránili a zaslúžene posúvajú sériu na svoj ľad.

Hlasy po zápase:

Svätopluk Kosík, asistent trénera Skalice: "Dnes nám nič nešlo. Nedáme gól - nemôžeme vyhrať. Mali sme šance v úvode zápasu a nedali sme, ale naopak inkasovali sme. Márne sme sa snažili dostať súpera pod tlak a zvrátiť priebeh zápasu. Dnes nám nešlo nič. Séria pokračuje, budeme sa snažiť v Piešťanoch vyhrať. Už sa nám to tam podarilo."

Tibor Kutálek, útočník Skalice: "Bol to ťažký zápas, išli sme do neho s cieľom vyhrať a ukončiť sériu. No musíme byť objektívni, náš výkon nebol stopercentný. V prvej tretine sme hrali zle zozadu. Unikali nám tam, nekorčuľovali sme a neboli sme agresívni. V druhej tretine a ku koncu sme to trošku zlepšili, ale hokej sa hrá celých 60 minút. Takto sa play off nehrá. Máme na svojej strane kvalitu aj hokejovosť, ale dnes tam chýbalo srdce."

Milan Klement, tréner Piešťan: "Stavali sme na obrane. Vieme, že Skalica má dobrý útok, my sme sa na to pripravili a nechceli sme urobiť vzadu chybu. Z toho sme sa dostávali do brejkových situácií, prečíslení a myslím si, že to rozhodlo."

Tibor Melichárek, útočník Piešťan: "Minulý zápas sme to mali 55 minút pod kontrolu, ale neuveriteľne sme to zbabrali. Dnes sme sem prišli po víťazstvo a od prvej minúty sme za tým išli. Myslím si, že sme domácich prekvapili a zaslúžene sme vyhrali."
 

Vyberte región